Etusivu Yritys Kasvukausi 2015
Kasvukausi 2014 PDF Tulosta Sähköposti

tomas

Varaosa ja huoltopalvelut

Aloittamamme maataloustyökoneiden kulutusosien myynti ja huoltopalvelujen tarjonta on saanut innostuneen ja erinomaisen vastaanoton asiakkailtamme kuluneen vuoden aikana. Varaosien myynti ja huoltopalveluiden kysyntä on kasvanut suotuisasti. Jotta pystyisimme palvelemaan Teitä vielä entistä paremmin, avaamme perinteisen palvelukonseptimme rinnalle web-kaupan, josta voi tilata myös varaosia, huoltopalveluita, tehdä takuupyyntöjä jne. kellon ympäri.

Dieci markkinajohtajaksi

Saimme jälleen iloisesti todeta että Diecin maatalouskurottajat olivat markkinajohtaja Suomessa. Reilusti joka neljäs maatila valitsi Dieci kurottajan vuonna 2013.

Jeantil tarkkuuslannanlevittimet uudistuvat

Tulevalle kasvukaudelle tarkkuuslannan-levitysvaunujen valmistaja Jeantil lanseeraa kolmannen sukupolven lannanlevitysvaunut. Näiden ns. sivupyörävaunujen maailman ensilanseeraus on Koneagria näyttelyssä Jyväskylässä. Jo ennestäänkin huippu levitinvaunu on kokenut tukun uudistuksia, joilla on pystytty hienosäätämään levitysjälkeä vielä paremmaksi ja vaunun huoltoväliä pidemmäksi.

Ruokatuotanto on tulevaisuuden ala

Turvallisen ruuan riittävyyden eteen on nykyäänkin tehtävä työtä. On tiedostettava se, ettei hyvän ja riittävän ruuan saaminen ole aina ollut itsestäänselvyys Suomessa. Ruokavarmuus on tärkeä tulevaisuudessakin. Ruoantuotanto täytyy pitää omissa käsissä, koska ruokamarkkinat ovat erittäin suhdanneherkkiä ja haavoittuvaisia. Ruoan omavaraisuus on kansallisen turvallisuutemmekin kannalta tärkeää. Suomessakin tuotanto pitää järjestää niin, että tuottaja saa hänelle kuuluvan osan. Viljelijän tuntiansio on mitätön. Kohtuullinenkin korvaus tuottajalle on edullinen hinta suomalaisesta ruokavarmuudesta. Vastuullinen tuotantotapa ja osaavat ammattiviljelijät ovat suomalaisen ruokatuotannon valtit. Suomen syrjäisyys, ilmaston kylmyys ja puhdas tuotantoympäristö ovat antaneet meille hyvät edellytykset tuottaa turvallista, laadukasta ja puhdasta ruokaa, jota kelpaa viedä ulkomaillekin. 

Suomen elintarvikevienti on vasta alkuvaiheessa

Suomalaisen maatalouden menestys on nojannut  pitkälti suomalaisen  kuluttajan omiin tarpeisiin. Vientiin ei ole tarvinnut aktiivisesti kiinnittää huomiota. Nyt on virinnyt iso keskustelu Venäjän elintarvikeviennistä ja sen suuruudesta. Elintarvikkeiden kokonaisvientiä voidaan kasvattaa entisestään uusiin kohdemaihin. Elintarvikkeiden kuljettaminen ympäri maailmaa on lisääntymässä. Tuskin mitään muita hyödykkeitä laivataan sellaisella vimmalla toiselle puolelle maapalloa. Suomen elintarvikevienti on nojautunut vain ainoastaan naapurimaihin. Mutta onneksi ns. Venäjä-pakotteet ovat saaneet elintarviketeollisuuden avarakatseisemmaksi. Tällä hetkellä on jo useita elintarvikevalmistajia, jotka ovat käynnistämässä vientiä esim. Kiinaan. Kaukoidän markkinat ovat noin 10 - 15 kertaa isommat kuin Venäjän. Logistiikka Kaukoidän suuntaan on erittäin edullista ja saattaa olla jopa edullisempaa kuin Venäjälle. Elintarviketeollisuudessa mallia voitaisiin ottaa muilta aloilta missä Suomi on onnistunut viemään tuotteitaan maailmalle. Tällaisia Suomalaisia brändejä ovat esim. Angry Birds, Kone ja Nokia.

Kaukoidän suuryritykset ovat kiinnostuneita Euroopan elintarviketeollisuudesta

Esimerkiksi autonvalmistajana tunnettu Mitsubishi on jättänyt 1,1 miljardin euron ostotarjouksen Norjan isommasta kalantuottajasta Cermaqista. Tämä on vain yksi esimerkki siitä että globaalit suuryritykset haluavat investoida taloudellisesti turvallisempiin aloihin. On yleisesti tiedostettu asia, että elintarviketuotanto on pitkällä tähtäimellä erittäin vakaa ja turvallinen bisneksen ala ja vielä varmempi on alkutuotanto.

Ennätyksellinen alhainen korkotaso

FAO:n (Food and Agriculture Organization of the United Nations) laskelmien mukaan lähi vuosikymmeninä ruokaa on tuotettava 70 prosenttia enemmän kuin nyt. Tavoitteena on kaksinkertaistaa elintarviketuotannon arvo vuoteen 2030 mennessä. Siksi minulla on täysi syy uskoa siihen että ruoantuotanto Suomessa lisääntyy ja elintarvikkeiden vienti tulee kasvamaan huomattavasti nykyisestä. Suomalainen ruoantuotannon näkymät ovatkin yllättävän valoisat ja voimme puhua suomalaisesta maataloudesta tulevaisuuden kasvun alana. Olen jo aikaisemmin todennut että korkotaso pysyy erittäin alhaisena myös lähitulevaisuudessa. Nyt on siis oikea aika tehdä tulevaisuuden investoinnit, jotta pystymme tuottamaan ruokaa kasvaville markkinoille. Merkit ovat selviä siitä että elintarvikkeiden kysyntä tulee kasvamaan huimasti tulevaisuudessa. 

Tomas Kjellman

Viimeksi päivitetty 28.01.2015 14:16
 
facebook_logo youtube_logo

Yhteystiedot

Ytteresse Bärklarsvägen 1 68810 Ytteresse
Ytteresse ajo-ohje

Pirkkala Turkkirata 30
33960 Pirkkala
Pirkkala ajo-ohje

Keskus puh. 0424 7201

info[at]kjellman.fi 

Konemyynti       
Varaosat    
Huolto    
Koneluovutukset    
Laskutus    
Tuonti   

SIVUKARTTA 

tarjousnappi